Ipari kerekek választéka

ipari kerekek Az ipari kerekek fajtáit tekintve igen széles kínálattal találkozhatunk. Ennek oka, hogy ma már számos gazdasági és ipari szereplő felismerte, hogy a tartós ipari kerekek és görgők rengeteg téren hozzájárulhatnak a vállalkozások működéséhez a mindennapokban. Az alábbiakban éppen ezért az ipari kerekek és görgők széles választékát gyűjtöttük össze, hogy mi is teljesebb képet kaphassunk a kínálatról.

Ipari kerekek széles választéka

Legyen szó bármilyen iparágról, vállalkozásról, vagy intézményről, az elvárt követelmények nagyon magasak és változatosak lehetnek. Amennyiben megfelelő forrásból szerezzük be az ipari kerekeket vagy görgőket, akkor nem kell amiatt aggódnunk, hogy a napi folyamatokban fennakadások forduljanak elő. 

A mai széles kínálatnak hála ma már mindenre megtalálhatjuk az ideális és persze megbízható megoldást. Példaként érdemes szemügyre vennünk a Colson Group széles kínálatát, ahol kizárólag kiváló minőségű ipari kerekeket találhatunk, ráadásul akár kifejezetten speciális feladatokra is. Alapvetően az ipari kerekeket két nagyobb csoportra oszthatjuk, amit aztán még tovább bonthatunk. Ez a két nagyobb csoportosítási lehetőség a:

  • teherhordásra fejlesztett ipari kerekek
  • funkcionális ipari kerekek

Ipari kerekek teherbírás szerint

Amennyiben kifejezetten teherhordására szolgáló ipari kerekeket keresünk, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a néhány tíz kilogramm mozgatásától egészen a több tonnás terhek mozgatására alkalmas ipari kerekekig mindent megtalálhatunk. Teherbírás szerint megkülönböztethetünk többek között:
  • kis teherbírású ipari kerekeket,
  • közepes teherbírású ipari kerekeket,
  • nagy teherbírású ipari kerekeket.

Kis teherbírású ipari kerekek

A kis teherbírású ipari kerekek feladatok széles körére használhatók. Az ilyen típusú ipari kerekek 50 kg-tól 250 kg-ig terjedő teherbíró képességgel rendelkezhetnek. Az ilyen teherbírású ipari kerekek így akár irodai, vagy kisebb ipari feladatokra is alkalmasak lehetnek.

Közepes teherbírású ipari kerekek

A 250 kg és 1.000 kg közötti teherbírással rendelkező ipari kerekeket tekinthetjük közepes teherbírású ipari kerekeknek. A felhasználási területtől függően találkozhatunk egy- illetve kétsoros görgőkkel, ráadásul szintetikus kerekek, rugalmas futófelületű természetes gumis és termoplasztikus is elérhetők a gazdasági szereplők számára.

Nagy teherbírású ipari kerekek

A nagy teherbírású ipari kerekek általánosságban 1-től 25 tonnáig terhelhetőek. Ezeket az ipari kerekeket a legigényesebb felhasználási célra tervezik, hiszen a nagy igénybevétel kivételes minőségű, ellenálló gyártást igényelnek. Ilyen ipari kerekeket használnak többek között a reptereken is, ahol olykor kifejezetten nagy tömegű poggyászokat is kell mozgatni.

Ipari kerekek funkció szerint

Az ipari kerekeket azonban nem csak ilyen nagy terhelésű feladatokra használhatjuk fel, hanem speciálisabb területek ellátására is megtalálhatjuk az ideális megoldást. Ilyen speciális terültekhez kapcsolódó görgők például az:
  • intézményi görgők
  • szintetikus ipari kerekek,
  • bútor görgők,
  • hőálló ipari kerekek,
  • orvosi görgők.

Intézményi görgők

Az intézményi görgők esetén mindig a tartós használat az elsődleges szempont. Ehhez akár olyan típust is találhatunk, melynek tengelyét a szennyeződések elleni védelemmel látják el, így akár szőnyegen való szállítás sem okozhat problémát.

Szintetikus ipari kerekek

A szintetikus görgők általában úgynevezett poliamidból készülnek, ami egy rendkívül ellenálló és széles hőmérsékleti tartományban használható anyag. Ennek eredményeként a szintetikus ipari kerekek nem deformálódnak, gördülésük ugyanakkor csendes, számottevő ellenállás nélkül.

Bútorgörgők

Az egyszerű bútorgörgők irodákban, kirakatokban lévő eszközök, tárgyak mozgatására is alkalmasak lehetnek. A legelterjedtebb bútorgörgő típusok az úgynevezett ikerkerekekből álló bútorgörgők, melyek kiváló vezetési tulajdonságokkal rendelkeznek, ami hosszú élettartammal és megfelelő teherbírással is párosul.

Hőálló kerekek

Kifejezetten speciális területnek számít a sütő- és pékipar, ahol az ipari kerekek speciális feladatokat ellátó termékek. Az ilyen típusú kerekek többnyire pár száz kilógrammig terhelhetők, és magas hőmérsékleten 40 °C és 300 °C közötti tartományban vehető igénybe, ami által a hőforrások mellett is biztos mozgatást tesznek lehetővé.

Orvosi görgők

Az orvosi görgők esetében nem csak a tartósság, de a csendes gördülés és a magas fordulási képesség is elvárás. Emiatt nylon, termoplasztikus és antisztatikus kerekekkel is találkozhatunk, amik például a kórházi munka gördülékenyebbé tételét is szolgálják. Összegezve A fentiekből tehát jól látszik, hogy teherbírás és feladatok terén is igen széles repertoár áll rendelkezésünkre ipari kerekekből. Így érthető, hogy számos sikeres vállalkozás keresi a minőségi megoldásokat ezekből az ipari kiegészítőkből.

Megjegyzések

PR-cikk portál. Ajánló honlap

Azonnali cikkelhelyezés bármilyen témában

Ipari cikkek, műszaki termékek, ajándéktárgyak: ékszer, gyűrű, nyaklánc vásárlás. Árucikkek bemutatása. PR-cikk linképítés. Weboldal ajánló szolgáltatás. Életmód, egészség. Honlap SEO Google. Pánikbetegség kezelése gyógyszerek nélkül, online terápia segítségével.